top of page
  • Writer's picturesatawarmankennel

The Junkkari

Mikan päätettyä jättäytyä Junkkarista kokonaan pois, tarkoitti se meidän perheen osalta sitä, että Mikan metsästellessä vielä pohjoisessa, suuntaisivat Katja ja Inkku peltomaisemiin keskenänsä. Majailimme Paulan ja Juhan suojissa Karstulassa ja taisimmepa Pauken kanssa hieman hioa koiriamme, Höpöä (S. Höpöniä Höpöniä) ja Inkkua (S. Ingrid Tuulentyttö) peltomoodiin.

Jalostuskatselmuksessa lauantaina Inkku sai EH (erittäin hyvä). Tuomari katsoi Inkun takaosan olevan sen verran jumissa, että sen takaliikkeet jäivät puutteellisiksi.

Sunnuntai toi tullessaan sitten koepäivän. Inkku suoriutui päivästä mallikkaasti saaden NUO1 85p ja sai tällä pääsylipun maanantain loppukilpailuun. Olihan tunne melkoinen kun tyttö oli onnistunut NUO1-arvoisesti sekä metsästä Niestassa että nyt pellolta Junkkarissa.

Inkun siskoista myös S. Eir Voimakas ohjaajanaan Heidi Malmström ja S. Thyra Tahtomieli ohjaajanaan Mirva Paavola juoksivat NUO1 tulokset. Valitettavasti hammaspuutos katkaisi Heidin ja Ruskan tien loppukilpailusta.

Maanantai aamuna oli jännitystä ilmassa, mutta sitä tasasi se, että Mika oli ajanut edellisenä iltana lapista kannustamaan meitä lakeuksille ja kuinka mukavalta se tuntuikaan. Semifinaaliryhmiä lähti maastoon kuusi ja kustakin ryhmätuomari esitti yhtä koiraa jatkoon. Semifinaalissa Inkku teki ensimmäisen riistatyönsä lehtokurpalle ja esitti muutenkin tuomarille riistalle pyrkivää, laajaa, itsenäistä hakua. Tällä toiminnalla Inkkua esitettiin Junkkarin finaaliin ja siten kuuden parhaan joukkoon. Junkkarissa starttasi tänä vuonna noin 295 koirakkoa. Voi sitä riemun määrää kun finaaliin valittiin myös Inkun sisko Effi, S. Thyra Tahtomieli Mirvan ohjastamana.


Junkkariin osallitui 10 Satawarmalaista ja niistä palkinnoille juoksi seitsemän koiraa.

Finaali olikin sitten kovaa taistoa. Lintuja oli reilusti ja palkintosijat ratkaistiin riistatöillä. Kovia koiria koko kuuden sakki.

Voittaja kolmikko: J-20 Bacchus von der Nordhoop ja Mika Vuorimaa, 2. Myrbrännas Gimma ja Sauli Virtanen 3. Satawarman Ingrid Tuulentyttö ja Katja Pyrhönen-Harju481 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page