top of page

Esittely

 

Kasvatamme Länsi-Uudellamalla, Mustion kylässä, kotioloissa pienimuotoisesti lyhytkarvaisia saksanseisojia ja karkeakarvaisia mäyräkoiria. Kasvatustyömme pohjautuvat molempien rotujen rotumääritelmiin, mutta ensisijaisesti painotamme jalostusvalinnoissa terveyden ohella metsästysominaisuuksia. 

 

Metsästys on tuonut meidät molemmat koiraharrastuksen pariin ja se on aktiivinen osa koko perheen jokapäiväistä elämää. Meiltä lähtevät koirat myydään ainoastaan metsästäviin koteihin. Lisäksi toivomme koirien pääsevän myös rodunomaisiin kokeisiin. 

 

Satawarman nimen taustalla on Suomi 100-teema sekä molempia kasvattamiamme rotuja yhdistävä luonteenpiirre, itsevarmuus. Lisäksi Satawarma kuvaa tavoiteltavaa, tasaista työskentelyvarmuutta osoittavaa koiraa. Nimi peilaa toisaalta myös humoristista otetta elämäämme.

                                                                                                                                                                                                                   

  Katja ja One                                                                                            Mika ja Asterix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historiaa

Katja on harrastanut karkeakarvaisia mäyräkoiria vuodesta 1993 ja kasvattanut niitä vuodesta 1997 lähtien. Ensimmäiset 10 pentuetta kantavat ex-puolison kanssa perustetun kennelin Hiidenloukon nimeä. Tämän jälkeen on muutama pentue kasvanut ilman kennelnimeä. Kesällä 2017 syntyneet karkeakarvaisen mäyräkoiran O-pennut ja kaikki tämän jälkeen meillä syntyvät sekä lyhytkarvaiset saksanseisojat että karkeakarvaiset mäyräkoirat tulevat kantamaan nimensä edessä kennelnimeämme Satawarman.

Sorkkaeläinmetsästyksen yleistyminen mäyräkoirilla toi Mikan rodun pariin 2000-luvulla ja siitä lähtien hänellä on ollut taloudessa karkeakarvaisia mäyräkoiria.

 

Mikalla on ollut saksanseisojia metsästys- ja koekoirana menestyksekkäästi vuodesta 1991 alkaen.  Mika on takana kennel Gironin 2011 ja 2013 syntyneissä lyhytkarvaisen saksanseisojan pentueissa sekä Kennel Sysiässän vuosina 2015 lännenhenkilöt-aiheisessa

(Syystuiskun Untuva - Everest von der Stroomdrift) että 2016 syntyneessä biisi-teemapentueessa (Ballade von Schnepfenhain- Syystuiskun BL Capu) omistamillaan nartuilla. Katjan seisojaharrastuskipinä on laitettu vireille 2000-luvun vaiheessa, mutta ensimmäinen oma lyhytkarvainen saksanseisoja on 2016 syntyneestä Sysiässän biisiteema-pentueesta.

Kotona meillä asuu kolme lyhytkarvaista saksanseisojaa: Saksan tuonti Luna (Ballade von Schnepfenhain) sekä meillä kotona syntyneet One (Sysiässän Anna Mulle Piiskaa) ja Stara (Satawarman Tyttö Sinä Olet Tähti). Karkeakarvaisia mäyräkoiria meillä on neljä: Asterix (Charleswood Asterix), Molla (Falkmarkens Gaxa), Cara (Sönnarönas SY Brummelisa) ja oma kasvattimme Pirre (Satawarman Olivia).

Lyhytkarvaiset saksanseisojamme työskentelevät kanssamme niin metsä-, vesi- kuin peltolinnuilla sekä riistanhoidollisissa pienpetotöissä. Koemme tärkeäksi, että saksanseisojillamme on pienpetokovuutta ja tämä vaikuttaa myös jalostusvalintoihin.

 

Karkeakarvaisilla mäyräkoirillamme metsästämme itse pääasiassa sorkkaeläimiä, mutta eteen sattuessa kelpaa mäyräkoirille myös kettu ja jänis/rusakko.  Jalostustyössä mäyräkoirien kohdalla haluamme tällä hetkellä kiinnittää huomiota koirien rodunomaiseen luonteeseen ja kokoon sekä koiran haukkutyöskentelyn luotettavuuteen.

Mika
Katja
bottom of page