top of page
  • Writer's picturesatawarmankennel

ON(n)E(a) ja onnistumisia Ladie's Trialissa

Updated: Nov 6, 2018


Ensimmäisen riistatyö tehtynä

12.-14.10.2018 kisailtiin Hauholla kanakoiranaisten kesken Ladie's Trial-voitosta. Itse sain vahvat suositukset tapahtumalle ja varasinkin majoituksen heti huhtikuussa kun kisakeskukseksi julkistettiin Uiskola. Onneksi paikka kokeeseen löytyi varsinaisen ilmoittautumisen alkaessa. Paikkoja oli varattu 60 koirakolle ja koepaikat täyttyivät ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä.

Koitokseen lähdettiin yhdessä Sysiässän kasvattajan Pauken ja hänen koiransa Maijan (Mustamaija) kanssa. Ennen koitosta pidimme korkeanpaikanladyleirin Karstulassa. Tiimiimme vahvistukseksi saimme vielä Tanjan ja Mairen (Damage Case), jotka pääsivä mukaan kokeeseen varasijalta.

One ja Maire esittivät ensiesiintymisensä AVO-luokassa ja Maija VOI-luokassa.
Hopeasija hymyilyttää (c) Totti Turunen

Koepäivänä startattiin Viralan riistarikkaisiin maisemiin. Ryhmässämme oli kolme VOI-luokan koirakkoa ja kolme AVO-luokkalaista. Fasaaneja oli maastossa hyvin, paikoittain jopa "riittävästi". Ylituomari Timo Hakkarainen sanoi lopettaneensa laskemisen 100 näköhavainnon jälkeen.

One teki KAER-kokeessa kelpo suorituksen. Kolme riistatyötä kahdella tiputuksella toi AVO1 tuloksen 84 pisteellä ja juhlaillallisella One palkittiin kokeen parhaana AVO-koirana. I-tuloksella meidät valittiin myös sunnuntain finaaliin. Huhhuh - melkoista :).

Pauke ja Maija palkittiin VOI3-tuloksella ja Tanja Mairen kanssa AVO2-tuloksella.

One sijoittui Ladie's Trialin finaalissa lopulta toiseksi - oli kyllä huikea viikonloppu. Kotiin tuomisina oli iso kasa palkintoja sekä tiketti konjakki - eli voittajaluokkaan.
Vasemmalta: II Sysiässän Anna Mulle Piiskaa, I Riistapellon Iisa, III Honkahovin Taikakuu (c) Totti Turunen

Syksy alkoi Onen kohdalta hieman tahmeasti, mutta kauden edetessä kysymysmerkiksi jäänyt "joku" poistui. Luottamus ohjaajan ja koiran välillä on taas tasapainossa. One esittää ja toimii siten, miten olen tottunut sen toimivan - hyvin.

Loppu kauden teemme sitä tärkeintä, eli metsästämme ja haemme lisäkokemusta ensi kauden uusiin haasteisiin sekä tietenkin odotamme innolla Satawarman kenneliin Onen kevääksi 2019 suunniteltua pentuetta. Tästä lisää "Pentuesuunnitelmia"-sivulla.


122 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page